IĞDIR / TUZLUCA - Atatürk İlkokulu

3-C SINIFINDAN ATIK PİLLERİ TOPLUYORUZ,ÇEVREMİZİ KORUYORUZ PROJESİ

PROJENİN AMAÇLARI

1- Pillerin çöpe atıldığında zamanla bozularak bazı tehlikeli ve zararlı maddelerin serbest hale geçerek insan sağlığı ve çevre için tehlike oluşturması.  2- Kullanılmış pillerin çevreye zarar vermemesi için atık pil kutularında toplamak ve geri dönüşüm merkezine gönderilmesini sağlamak 2- Geleceğimiz olan çocuklarımıza çevre bilincini aşılayarak “Duyarlı tüketici” duygusuna sahip bireyler yetiştirmek 3- Çevre ve insan sağlığının korunmasına katkıda bulunarak temiz ve yaşanabilir bir çevreye kavuşmak.

PROJENİN HEDEFLERİ

1- Çevre duyarlılığının arttırılmasıyla, öğrencilerimizde çevre bilincini oluşturmak 2-Toplum sağlığı ve su kaynaklarının korunması için 'atık pillerin' ayrı toplanmasının önemini vurgulamak. 3- Kullanılmış pillerin tehlike oluşturmaması için ayrı toplanması konusunda tüm öğrencilerimizin dikkatini çekmek 4-Öğrencilerimiz yapacakları etkinliklerle sosyal sorumluluk üstlenerek topluma katkıda bulunmalarını sağlamak. 5-Öğrencilerimize verilen görevlerle sorumluluk almayı öğretmek. 6- Yapacakları ekip çalışmaları ile iletişim kurma becerilerini arttırabilmek 7-Aldıkları sorumluluklarla görev bilinçlerini geliştirmek 8-Proje ile ilgili olarak okul çalışanları ve öğrencilere bilgilendirme faaliyetleri yapılarak projenin amaç ve öneminin kavranmasını sağlanmak 9-Yapılan çalışmalarla öğrencilerde çevre bilincini konusunda davranış değişikliği kazandırmak ve kazandıkları olumlu davranışları her zaman sergilemelerini sağlamak.

Projede emeği geçen tüm öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dilerim.

Hamit ULUTAŞ

29-04-202429-04-202429-04-2024